24 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»: Θεατρική βραδιά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

H Θεατρική ομάδα ΘΥΡΣΟΣ παρουσίασε την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Δημήτρη Κοντοδήμου «Ο παραγιός του κυρ-Αντώνη», σε σκηνοθεσία, ανάλυση και διδασκαλία του ίδιου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Την επιμέλεια των κειμένων είχε η Στέλλα Ρομποτή, αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Γιούλης και  Γιώργος Δήμου, ενώ στο τραγούδι ήταν οι Ζαννέτα Καλοσκάμη και Κική Γρυπάρη.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί Διονύσης Θεοδώσης, Στέλλα Ρομποτή, Αγγελική Μανούτσου,  Ρούλα ΧαραλαμπάκηΓιάννης Κοντιζάς και Μαρίνα – Σωτηρία-Βηθλεέμ  Κοντιζά.

Η παράσταση μεταδόθηκε από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η βραδιά μίλησε για το Πνεύμα των Χριστουγέννων, που ακολουθεί τις παράξενες διαδρομές του κι επισκέπτεται την ψυχή για να τη μεταμορφώσει μέσα απ’ την αγάπη και τη συγχώρεση.

Μια αλληγορία που παραπέμπει στο αφήγημα του ανθρώπου εκείνου ο οποίος βρίσκεται βυθισμένος στον βάλτο της άρνησης του πλησίον και μεταμορφώνεται σχεδόν ως εκ θαύματος σε μια φωτεινή και γενναιόδωρη προσωπικότητα. Για την ψυχή που αλλάζει και τότε μόνο μετατρέπεται σε πραγματικά ανεξάρτητη οντότητα.

Μιλάμε για την αγάπη, τραγουδάμε για την αγάπη, γράφουμε για την αγάπη, αναζητούμε την αγάπη μέσα από λάθος πρότυπα, που μας έχουν μάθει.

Ο Δημιουργός μας, μας μίλησε για την υπέρτατη αγάπη, που αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα, που δέχεται την διαφορετικότητα.

Αυτό πραγματεύτηκε η χριστουγεννιάτικη ιστορία «Ο παραγιός του κυρ-Αντώνη». Ο Χριστός γεννιέται ξανά, για να μας μάθει να αγαπάμε αληθινά.

Ζαννέτα Καλοσκάμη και Κική Γρυπάρη
Γιάννης Γιούλης
Γιώργος Δήμου
Δημήτρης Κοντοδήμος

Related posts