19 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Μείναμε σπίτι…»: Μουσικοχορευτική παράσταση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Με μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση, ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε ένα αφιέρωμα στην Ελληνική μας Παράδοση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, ενώ συγχρόνως παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα σατιρίζοντας καταστάσεις που βιώνουμε την περίοδο αυτή λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, χωρίς την παρουσία κοινού και με τη συμμετοχή του επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων, ενώ μεταδόθηκε  ζωντανά από το διαδίκτυο,   μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης και συμμετείχε ο ηθοποιός Χρήστος Τσιλογιάννης.

Ο χορός θεωρείται κατά κάποιο τρόπο η παλαιότερη καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου. Είναι στενά συνδεδεμένος με τον ανθρώπινο παράγοντα και παράλληλα με τη συναισθηματική φόρτιση και την ψυχολογική κατάσταση του χορευτή. Κάθε χορευτική έκφραση αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Στην εποχή μας είναι έντονη η προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι θεατές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το χώρο του Ελληνικού παραδοσιακού χορού, παρακολουθώντας χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Related posts