28 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Τα Χριστούγεννα παντού…»: “Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά” – “Santa Barbara Guitar Orchestra”

Αναμένοντας τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και σε κλίμα ιδιαίτερα εορταστικό, οι νέοι μουσικοί από την “Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά” με υπεύθυνη την  μουσικοπαιδαγωγό Σταυρούλα Μέντη καί την “Santa Barbara Guitar Orchestra” με υπεύθυνο τον Μαέστρο και Καθηγητή Κιθάρας Αλέξανδρο Παπαρίζο, παρουσίασαν μία εορταστική μουσική παράσταση, γεμάτη ήχους και διάθεση Χριστουγέννων, αλλά και όχι μόνο.

 

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ήταν μια βραδιά με δύο πολύ αγαπημένες και βραβευμένες ορχήστρες με σημαντική πορεία για αρκετά χρόνια τώρα και εξαιρετικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η “Santa Barbara Guitar Orchestra” παρουσίασε γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ισπανικά τραγούδια,  γραμμένα για κιθάρα, που απέδωσαν με άρτιο τρόπο οι μουσικοί της ορχήστρας.

Συμμετείχαν και οι σολίστες: • Αναστάσιος Ιωάνογλου και • Σπύρος Κουκάκης.

Η βραδιά συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με την “Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά”, η οποία ταξίδεψε τους ακροατές της σε νοσταλγικούς μουσικούς δρόμους και χριστουγεννιάτικους ήχους, παραδοσιακούς και σύγχρονους.

Συμμετείχαν και οι: Nikea Chorus Ensemble με υπεύθυνη την Βανέσσα Καλκάνη, • Κωνσταντίνος Σιφναίος, Παραδοσιακό Βιολί, • Μαρία Γκόλγκαρη, Πιάνο.

Ήταν μία μοναδική βραδιά, εισαγωγή στο πνεύμα και το κλίμα της μεγάλης και χαρμόσυνης γιορτής των Χριστουγέννων.

Related posts