18 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Η τέχνη μένει ζωντανή»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Μία ιδιαίτερη παράσταση, με μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παρουσίασε η ομάδα «ΘΥΡΣΟΣ» με τον τίτλο «Η τέχνη μένει ζωντανή», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Τα Κείμενα και η Σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Δημήτρη Κοντοδήμου. Συμμετείχαν οι Πάτροκλος Λεβαδίτης, Σάκης Θεοδώσης, Μαρίνα Κοντιζά, Βηθλεέμ Κοντιζά, Σωτηρία Κοντιζά.

Στο τραγούδι  ήταν η Ζαννέτα Καλοσκάμη, στο Πιάνο και το τραγούδι ο Ανδρέας Πριονάς.

Συμμετείχαν ακόμα οι Αγγελική Τσαπάρα, Μαρία Καλογήρου, Αγγελική Μανούσου, Κλεοπάτρα Βασιλείου, Ρούλα Χαραλαμπάκη, Νεκταρία Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Κατσάρης.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε χωρίς την συμμετοχή του κοινού και μεταδόθηκε από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», στο YouTube.

Η χρονιά που μας πέρασε, ανάγκασε να κλείσουν οι πόρτες του πολιτισμού μας. Όμως. η τέχνη μένει ζωντανή, ακόμη και μέσα στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Γιατί, βοηθάει τον άνθρωπο να βρει τον δρόμο του και να εξαγνιστεί, να μην φοβάται.

Οι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι μέσα στα τείχη που τους έχουν χτίσει οι άλλοι, για να αισθάνονται ασφαλείς, για να ζουν με την ησυχία τους. Με το ψέμα, την αδιαφορία, την έλλειψη αγάπης.

Η τέχνη τα σπάει αυτά τα πράγματα. Βοηθάει τον άνθρωπο να ζήσει στον δρόμο της αγάπης και της ευδαιμονίας.

Το θέατρο είναι ένας τρόπος έκφρασης του πολιτισμού. της κουλτούρας, της παράδοσης του κάθε λαού. Μέσα από το οποίο, μπορεί ο ηθοποιός να ξεδιπλώσει κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα, της προσωπικότητας του.

Η τέχνη του θεάτρου διαπαιδαγωγεί, ψυχαγωγεί, προβληματίζει, ηθικοποιεί αλλά και εξυμνεί τα πάθη του ανθρώπου. Είναι μία τέχνη που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τέχνες, γιατί είναι πιο άμεση στο κοινό.

Ο Μπρεχτ είχε πει ότι το θέατρο δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο, έχει όμως την δυνατότητα να αλλάξει τον άνθρωπο. Κι ο άνθρωπος, αν θέλει, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Η τέχνη είναι πολιτισμός, το θέατρο είναι το μάννα της ζωής. Χωρίς θέατρο, τέχνη και πολιτισμό, ο κόσμος θα πάψει να ανασαίνει.

Και το μήνυμα των συντελεστών της παράστασης, ήθελε να καταδείξει την μεγάλη αλήθεια, ότι όλοι μαζί θα κρατήσουμε την τέχνη ζωντανή.

Related posts