28 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Ευαγγελίστρια 2020»: Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος

Στην 2η ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, χοροστάτησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος.

Η συμμετοχή και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2020».

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο τέλος της ακολουθίας, αναφέρθηκε στον αγγελικό χαιρετισμό προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα όλων μας, που κι εμείς όλοι απευθύνουμε.

Είμαστε εδώ, τόνισε, για να προσευχηθούμε στη δική μας Μάνα, που εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να τιμάμε περισσότερο από όλους τους άλλους.

Γιατί την συνήθεια των Χαιρετισμών, εμείς οι Έλληνες την έχουμε περισσότερο. Οι άλλοι Ορθόδοξοι, κυρίως οι Σλάβοι, δεν έχουν την συνήθεια, τις Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να διαβάζουν τους χαιρετισμούς.

«Η συνήθεια των χαιρετισμών, ήταν πάντοτε στην παράδοση μας. Γιατί την Μητέρα μας την θέλαμε πάντοτε κοντά μας.

Και είναι πάντοτε μαζί μας, αυτή η υπέροχη Μάνα, η Πλατυτέρα, που κάθε φορά που μπαίνουμε στην Εκκλησία, είναι με απλωμένα τα χέρια και μας περιμένει, για να διώξει τον φόβο μας και κάθε αμφιβολία.

Να μας αγκαλιάσει, όπως κάθε μάνα αγκαλιάζει τα παιδιά της, και να μας ανεβάσει στον Θεό Πατέρα, τον δικό μας Πατέρα

Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος.

Κι έτσι, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, δεν θα έχουμε τον φόβο της απόρριψης, ότι ο πατέρας θα είναι αυστηρός και δεν θα μας δεχθεί. 

Αλλά με την αγκαλιά της Μάνας, ότι κι αν έχουμε κάνει, όποια δυσκολία κι αν έχουμε, Εκείνη θα βοηθήσει ώστε όλα να ξεπεραστούν κι όλα να γίνουν από κλάμα, χαμόγελο.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που πάντοτε στην παράδοση μας είχαμε την ικεσία προς την Μητέρα μας Θεοτόκο.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, από το Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατία, στα σύγχρονα χρόνια, κάθε φορά που είχαμε μια δυσκολία, η ικεσία προς την Παναγία, ήταν η απάντηση, το δικό μας όπλο.

Ο Ορθόδοξος δεν νιώθει τον φόβο, παρατήρησε ο Σεβασμιωτατος. Με την παρουσία της Μητέρας μας, νιώθουμε πάντοτε την σιγουριά, ότι όλα μπορούν αν ξεπεραστούν.

Γιατί μια Μάνα θα κάνει τα πάντα, για να βοηθήσει τα παιδιά Της. Θα είναι πάντοτε στοργική και θα βρει μία λύση, για όλα τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά Της.

«Η Παναγία είναι πάντοτε εδώ, υπέρμαχη στρατηγός. Πάντοτε ήταν μπροστά σε όλες τις μάχες, είτε τις μάχες του έθνους, είτε τις προσωπικές.

Με τέτοια Μητέρα, κανένας μας δεν μπορεί να φοβάται. Γιατί αυτή η Μάνα θα μπει μπροστά και θα είναι αρωγός.

Να μην φοβόμαστε, γιατί κάθε δυσκολία είναι προσωρινή, είναι παροδική. Οι δυσκολίες έρχονται και φεύγουν. Η Μητέρα όμως μένει για πάντα

Related posts