19 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: «Ραντεβού στις ‘‘Καντάδες’’»

Ένα μουσικό και θεατρικό αφιέρωμα στις καντάδες, αλλά και σε παλιές αγαπημένες μελωδίες, παρουσίασε η Χορωδία «Μουσικές Δημιουργίες», υπό την διεύθυνση της Ζαννέτας Καλοσκάμη, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Συμμετείχαν ο Πάτροκλος Λεβαδίτης, στα θεατρικά κείμενα και την παρουσίαση , η Τίκα Μικάβα, τραγούδι, ο Ανδρέας Πριονάς, πιάνο και ο Βαγγέλης Μαραζάκης, κιθάρα.

Η καντάδα αποτελεί ένα έξοχο δείγμα λαϊκού αστικού τραγουδιού, που τη συναντάμε στα Επτάνησα. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό ρήμα cantare που σημαίνει τραγουδώ. Οι καντάδες χαρακτηρίζονται από τη δυτική πολυφωνία.

Η επτανησιακή καντάδα φαίνεται να πέρασε στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά την ένωση το 1863. Διαδόθηκε ταχύτατα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στα αστικά κέντρα, γεγονός που σηματοδοτεί την γέννηση της Αθηναϊκής καντάδας. 

Σε ότι αφορά τη Χορωδία ‘’Μουσικές Δημιουργίες Α Μ Κ Ε ‘’, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008, είναι μεικτή, τετράφωνη και αποτελείται από 30 μέλη με Μαέστρο την Σοπράνο Ζαννέτα Καλοσκάμη.

Το ρεπερτόριο της αριθμεί πάνω από 100 συνθέσεις και συγκαταλέγονται έργα από κλασσικό-οπερέτες-ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Η Χορωδία πλαισιώνει εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, όπως και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Χορωδία συγκεντρώνει πάντα την πιο θερμή αποδοχή του κόσμου σε όλες τις καλλιτεχνικές της παρουσίες. Στην διαμόρφωση του ρεπερτορίου της, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα, έτσι ώστε να υπάρχει συνεργασία με χορωδίες απ’ όλο τον κόσμο, να υπηρετεί με συνέπεια την μουσική διάδοση μέσω του τραγουδιού, όπως και να προσφέρει στους ακροατές χρώμα και άρωμα πολιτισμού.

Related posts