26 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: Θάλαττα – Θάλαττα… Μουσικό ταξίδι

Ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα με τραγούδια της θάλασσας, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Συμμετείχε χορευτική ομάδα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Δωδώνη».

Η θαλασσινή ζυγιά του Κωνσταντίνου Κίκιλη, δηλαδή ένα μουσικό σχήμα με βιολί και λαούτο, απέδωσε τραγούδια και μουσικά κομμάτια από τη Λόγια και τη Λαϊκή Παράδοση των ελληνικών θαλασσών, από την Πόλη μέχρι την Κύπρο!

Την παρουσίαση των τραγουδιών είχε  ο κ. Παναγιώτης Κίκιλης  και συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Κίκιλης, βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου, λαούτο, Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη, τραγούδι, σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς σολίστες, Στέλιο Κατσιάνη, λαούτο, ταμπουράς και Μαρία Θεοφανίδου, λάφτα, τραγούδι.

Ο λαός μας, απόλυτα συνυφασμένος και ζυμωμένος με τη θάλασσα, την τραγούδησε και την ύμνησε, μέσα στους αιώνες. Η θάλασσα άλλωστε, συνιστά κομβικό σημείο αναφοράς, απόλαυση, παράγοντα περηφάνειας και ταυτότητα για τον Ελληνισμό.

Η μουσικοχορευτική παρουσίαση, αφορούσε κάποια από τα αναρίθμητα τραγούδια της παράδοσης, της λαϊκής μούσας αλλά και νεότερα αφιερωμένα στις ελληνικές μας θάλασσες.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Καράπασιας

Το σκηνικό επιμελήθηκε ο Γιώργος Γκολέμης
Παναγιώτης Κίκιλης
Μαρία Θεοφανίδου, Κωνσταντίνος Κίκιλης
Στέλιος Κατσιάνης
Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη
Γιώργος Παπαϊωάννου

Χορευτική ομάδα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Δωδώνη»

Related posts