30 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Φωνητικό Σύνολο «ΑΘΥΡΜΑ»: Αφιέρωμα στο Γιώργο Μουζάκη

Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μουζάκη, παρουσιάστηκε από το Φωνητικό Σύνολο «ΑΘΥΡΜΑ» της Μουσικής Σχολής Καμινίων «ΜΕΛΩΔΙΑ», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Διηύθυνε η μαέστρος Μαρία Κάτσαρη και την χορωδία συνόδευσαν οι Δημήτρης Τσούνης στην αφήγηση, Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα, Δημήτρης Παμπουλάκης στα κρουστά και η μαέστρος στο πιάνο.

Ο Γιώργος Μουζάκης υπήρξε ορισμός του αυτοδίδακτου και σε ηλικία 12 ετών έγραφε τραγούδια τα οποία αναγκαζόταν να τα πουλήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, για τον ίδιο και την οικογένεια του, με αποτέλεσμα να τα οικειοποιούνται άλλοι. Έτσι, είχε πουλήσει τραγούδια τα οποία σήμερα είναι πασίγνωστα, αλλά δεν φέρουν το όνομα του.

Δημήτρης Τσούνης

Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε τρομπέτα σε παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών πραγματοποίησε εμφάνιση ως τρομπετίστας ως μέλος της Ορχήστρας του Ζαππείου. Έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες και έπαιξε σε νυχτερινά μαγαζιά.

Δημήτρης Παμπουλάκης στα κρουστά, Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα

Επικεφαλής μουσικών σχημάτων επισκέφθηκε και έδωσε παραστάσεις σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Καναδάς, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και άλλες. Καθιερώθηκε ως επαγγελματίας τρομπετίστας και συνθέτης, τόσο σε κέντρα διασκέδασης, όσο και σε θεατρικές παραστάσεις.

Έκανε τη δουλειά του με ευσυνειδησία, κέφι και ταλέντο και σφράγισε με το πολυδιάστατο μουσικό έργο και τα τραγούδια του, την χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70. Τα έργα του μπορούν να χαρακτηριστούν πολυσύνθετα από πλευράς επιρροών και είχε συνθέσει κάθε είδος τραγουδιού και ρυθμού, συνθέτοντας περισσότερα από 450 τραγούδια και χιλιάδες μελωδίες για παραστάσεις.

Το Φωνητικό Σύνολο «ΑΘΥΡΜΑ» της Μουσικής Σχολής Καμινίων «ΜΕΛΩΔΙΑ», στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Γιώργο Μουζάκη, παρουσίασε αντιπροσωπευτικά και πολύ γνωστά τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού, που αναδεικνύουν το σπάνιο ταλέντο του και την μεγάλη προσφορά του στην ελληνική μουσική.

Related posts