02 Μαΐου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Αφιέρωμα στη Μητέρα» με το Φωνητικό Σύνολο “Legato”

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, παρουσίασε το Φωνητικό Σύνολο “Legato”, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Διεύθυνε η Μαέστρος Ελένη Τσαγκαράκη και την Χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η Κατερίνα Καραμπάτσα. Σκέψεις για τη μητέρα παρουσίασε ο Μανώλης Αγαπητός, Ιατρός, Παθολογοανατόμος, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο μουσικό αφιέρωμα, το Φωνητικό Σύνολο “Legato ερμήνευσε γνωστά παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια μεγάλων ποιητών, στιχουργών και συνθετών, που επηρέασαν καθοριστικά την ελληνική μουσική παραγωγή. Μεταξύ αυτών των δημιουργών, ξεχωρίζουν οι προσωπικότητες του Οσίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη, του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζιδάκη.

Μανώλης Αγαπητός

Ο κ. Αγαπητός στην παρέμβαση του, έκανε μία διαχρονική περιδιάβαση της μητέρας και το ρόλο της μέσα στην κοινωνία.  Η αναφορά του αποτελούνταν από τρεις ενότητες, την Παναγία μάνα, την γυναίκα μάνα και τον ρόλο της στην κοινωνία και τέλος το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.

Αναφέρθηκε έτσι στην Παναγία, την Μητέρα των μητέρων, που με σιγή και πόνο, βίωσε τον θάνατο του τέκνου της. Ακόμη, στην κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της γυναίκας στη εποχή μας και τους λόγους που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην υπογεννητικότητα, και τέλος στην έξαρση των παραβατικών συμπεριφορών που καθημερινά παρατηρούνται και δημοσιοποιούνται.

 

Related posts