29 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«2000 Κύματα» Αφιέρωμα στη νησιώτικη μουσικοχορευτική μας παράδοση με τον Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε την εκδήλωση «2000 Κύματα», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ένα αφιέρωμα στη νησιώτικη μουσικοχορευτική μας παράδοση, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»..

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ομάδες χορού της ΔΩΔΩΝΗΣ υπό τη διδασκαλία του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Γκολέμη ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση.

 

Μέσα από τις μουσικές και τους χορούς, η εκδήλωση ήταν η αφήγηση μιας ιστορίας που μοιάζει με παραμύθι,  αλλά είναι μια ιστορία αληθινή. Γιατί η ΔΩΔΩΝΗ, έχοντας ξεκινήσει το 1989, επιχείρησε κάτι πολύ δύσκολο, αντιμετωπίζοντας διάφορες καταστάσεις για να φτάσει σήμερα να πει ότι πέρασε από  «2000 κύματα», μιας και είναι τόσες και οι εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Μία εκδήλωση λοιπόν με οδηγό την ελληνική παράδοση, η οποία μέσω του χορού, της μουσικής και του τραγουδιού εξύμνησε τη θάλασσα. Μόνο με το χορό, ταξίδεψε σχεδόν όλα τα νησιά της πατρίδας μας και με τη βοήθεια της μουσικής και του τραγουδιού προέβαλε την ομορφιά των παραδόσεων των νησιών μας.

Το ταξίδι περιελάμβανε όλη τη νησιωτική Ελλάδα , με τραγούδια και χορούς από τα νησιά του Ιονίου, το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μία επετειακή εκδήλωση για τον Πολιτιστικό Όμιλο ΔΩΔΩΝΗ, που πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο με τον οποίο έχει συνδεθεί όλα αυτά τα χρόνια και στον οποίο φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του.

Related posts