18 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

π. Μάρκελλος Καμπάνης: Να πορευόμαστε με προσευχή και σιωπή

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία τελέστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου, (Κυριακή Β´ Νηστειών, Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά,  Θεοφάνους του ομολογητού, Γρηγορίου Ρώμης του Διαλόγου, Φινεές του δικαίου, Συμεών του νέου Θεολόγου) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο  Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελλος Καμπάνης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ο π. Μάρκελλος στον λόγο του, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα που μας περιβάλλει, η οποία είναι δύσκολη και βαριά. Και τα πράγματα, όπως παρατήρησε, θα γίνονται πολύ δυσκολότερα, γιατί δεν υπερισχύει πια η πίστη, αλλά η απιστία, τα συμφέροντα και άλλες αρνητικές συμπεριφορές και αυτή είναι η κατάσταση της ανθρώπινης ιστορία, όπως εξελίσσεται.

Έτσι, ενώ από τη μία πλευρά επικρατεί η σύγχυση, η καταστροφή, ο πόνος, η τραγωδία, την απελπισία, όμως έχουμε τον Χριστό που σαρκώθηκε, αναστήθηκε, αναλήφθηκε και απέστειλε το Άγιο Πνεύμα και οι άνθρωποι καλούμαστε να διαλέξουμε.

Στη ζωή του κάθε χριστιανός, τόνισε ο π. Μάρκελλος, που έχει τον δικό του σταυρό, τις διάφορες δοκιμασίες και τα προβλήματα, καλείται να θυμάται ότι ο σταυρωμένος αλλά και αναστημένος Χριστός, τον περιμένει για να του μεταδοθεί και να ζήσει. Κι έτσι να πορεύεται με προσευχή και σιωπή, σηκώνοντας τον σταυρό του κόσμου.

Related posts