29 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 8η Συνάντηση

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, με την 8η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η συνάντηση περιελάμβανε το 3ο μέρος του αφιερώματος στην Λειτουργική Αγωγή. Τη σειρά επιμελείται ο  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το   Σεμινάριο   είναι   ανοιχτό   σε   όλους   και   η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η συνάντηση αφορούσε το Μέγα Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη, το βασίλειο του θανάτου, ο Προφήτης Ιωνάς που προμηνύει την τριήμερη ταφή και την Ανάσταση, η ανάσταση των νεκρών, η επιστροφή και η είσοδος πάλι στον Παράδεισο, η Ανάσταση του Χριστού, ο θάνατος του θανάτου, το κενό μνημείο, οι πολλές εμφανίσεις του αναστημένου Χριστού στους μαθητές Του και σε πλήθος ανθρώπων, η συναναστροφή μαζί τους, τα θαύματα, κι άλλα πολλά, με βάση τη βυζαντινή εικόνα της Αναστάσεως, μπορούν να γίνουν μια ωραία παρουσίαση στα παιδιά, της πιο μεγάλης γιορτής.

Που δίνει τόση παρηγοριά, που βεβαιώνει ότι είναι η πίστη μας αληθινή, που τη γιορτάζουμε κάθε Κυριακή. Γιατί η ζωή δεν σταματά στον τάφο. Γιατί ο Χριστός ανέστη και ο θάνατος πέθανε!

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 1η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 2η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 3η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 4η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 5η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 6η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 7η Συνάντηση

Related posts