29 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 4η Συνάντηση

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου, με την 4η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Η βάπτιση του παιδιού μας». Τη σειρά επιμελείται ο  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το   Σεμινάριο   είναι   ανοιχτό   σε   όλους   και   η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η βάπτιση του παιδιού μας είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός και όχι μια κοινωνική  εκδήλωση! Με τη βάπτισή του το παιδί μας γίνεται μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, παιδί του Θεού, ξαναγεννιέται πνευματικά, για να μην πεθάνει ποτέ!

Από κει και πέρα μπορεί να συμμετέχει στα Μυστήρια, να γεύεται τη Χάρη του Θεού, να ενισχύεται στον δικό του πνευματικό αγώνα και την προκοπή, να παίρνει δύναμη, φωτισμό και κατευθύνσεις στην πορεία του προς την αγιότητα! Γιατί, αυτός είναι ο σκοπός του και ο σκοπός μας! Να γίνει άγιο το παιδί μας!

Γιατί στο νερό; Τι συμβολίζει το καθετί που βλέπουμε στο βάπτισμα; Το λάδι; Ποιος ο ρόλος του αναδόχου; Σε όλα αυτά και άλλα ερωτήματα, απαντά η συνάντησή αυτή.

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 1η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 2η Συνάντηση

«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!»: 3η Συνάντηση

Related posts