29 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος: Η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού έγινε, η σωτηρία ήρθε!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λίγο πριν γιορτάσουμε το τεράστιο γεγονός της ενανθρωπήσεως, θέλουμε φως περισσότερο στις ψυχές μας. Γι’ αυτό φωτίζουμε τα σπίτια μας και τις πόλεις μας. Αλλά να φωτίσουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό και την ίδια μας την καρδιά, προετοιμαζόμενοι γι’ αυτό το γεγονός.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την ενορία που διακόνησε ως λαϊκός από τα νεανικά του χρόνια, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ακολούθως κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς.

Είμαστε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, είπε στην ομιλία του, κι όλοι προετοιμαζόμαστε για αυτήν την μεγάλη εορτή. Για την μεγάλη συνάντηση μας στο σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Αυτό το παιδί που θα γεννηθεί στην Βηθλεέμ, που είναι ο προαιώνιος Θεός, θα τα φέρει όλα καινούργια στη ζωή μας. Μπορεί να αλλάξει την ζωή μας. 

Και γι’ αυτό, αυτή η Κυριακή, είναι των Προπατόρων, γιατί η Εκκλησία μας, μας προετοιμάζει γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός.

Και μας προβάλλει όλους τους προπάτορες, όλους εκείνους που ζούσαν με την προσμονή του νέου παιδιού. Όλους εκείνους που ήθελαν να γίνει η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού, ότι θα στείλει τον Υιό Του, για να μας σώσει και να μας δείξει τον δρόμο της σωτηρίας, να μας λυτρώσει από το προπατορικό αμάρτημα.

Να μας λυτρώσει από την αμαρτία μας, που είναι η αστοχία μας, η αδυναμία μας, ο φόβος μας, κάθε μας κίνηση μακριά από τον ουράνιο Πατέρα μας.

«Την επόμενη Κυριακή, η Εκκλησία μας φέρνει την ιστορικότητα του γεγονότος. Θα μας προβάλλει το γενεαλογικό δέντρο. Για να μας δείξει ότι το γεγονός που θα γίνει στη Βηθλεέμ, θα είναι μια πραγματικότητα που έγινε και άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας.

Η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού έγινε, η σωτηρία ήρθε. Και πλέον είναι στα χέρια μας, αν θέλουμε να είμαστε ενωμένοι με τον Θεό ή όχι.»

Η Εκκλησία προβάλλει πριν την εορτή, τα παραδείγματα των αγίων, για να μας δείξει τον δρόμο για την σωτηρία, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.

Μας προβάλλει διαφορετικούς αγίους, ιεράρχες, νέους ανθρώπους, μεγαλύτερους σε ηλικία.

Για να μας δείξει ότι η σωτηρία δεν είναι μόνο από έναν δρόμο, αλλά από κάθε δρόμο που θα επιλέξουμε, αν αποφασίσουμε να ανοίξουμε την καρδιά μας και να δώσουμε προτεραιότητα στον Χριστό. Και ο Χριστός θα πάρει την ευκαιρία, για να είμαστε κοντά Του.

«Ο Άγιος Ελευθέριος, που εορτάζουμε σήμερα, ήταν ένα νέο παιδί, που είχε προτεραιότητα τον Χριστό και όχι την ευγενική του καταγωγή και τα πλούτη του.

Και με μαρτυρικό θάνατο άφησε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή για να ενωθεί με τον Θεό, που τόσο αγάπησε και ήθελε πάντα στη ζωή του

Η δικά μας μαρτυρία, έχει να κάνει με τις δικές μας αδυναμίες, με τους δικούς μας φόβους και ανασφάλειες, τις αστοχίες που μας διώχνουν μακριά από τον ουράνιο Πατέρα μας.

Και όπως σημείωσε ολοκληρώνοντας τον λόγο του:

«Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λίγο πριν γιορτάσουμε το τεράστιο γεγονός της ενανθρωπήσεως, θέλουμε φως περισσότερο στις ψυχές μας. Γι’ αυτό φωτίζουμε τα σπίτια μας και τις πόλεις μας. Αλλά να φωτίσουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό και την ίδια μας την καρδιά, προετοιμαζόμενοι γι’ αυτό το γεγονός.

Αυτό που θέλει ο Θεός από εμάς, είναι ότι μαύρο και κακό έχουμε μέσα μας, να του το χαρίσουμε. Κι Εκείνος θα μας δώσει το φως. Γιατί είναι ο προ αιώνων Θεός.»

 

Related posts