29 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: «Το Ελληνικό Δωδεκαήμερο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου ΔΩΔΩΝΗ, αφιερωμένη στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Τα χορευτικά τμήματα της Δωδώνης απέδωσαν με ιδιαίτερη χάρη, συγχρονισμό κινήσεων και λεβεντιά, χορούς από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Μεικτή Χορωδία του Ωδείου Αθηνά, που παρουσίασε κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου αυτής υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Δήμητρας Χανού-Αργυροπούλου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, καθώς και  κάλαντα και χορούς από την Ήπειρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Λέρο, τη Σύμη, την Θράκη, την Ικαρία, τη Σάμο, την Πελοπόννησο, την Κεφαλλονιά, τη Θεσσαλία, τη Χίο, τη Μακεδονία, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Νάξο, και την Κρήτη.

Η άψογη ερμηνεία των χορωδών  ικανοποίησε απόλυτα τους παρευρισκομένους ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, μεταδίδοντας το μήνυμα χαράς και αγάπης με τα τραγούδια τους.

Στο πιάνο συνόδευσε ο κος Ηλίας Αργυρόπουλος, ο οποίος κατά γενική ομολογία συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία μιας εορταστικής και ζεστής ατμόσφαιρας.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης με αναφορές στα ήθη κι έθιμα της περιόδου του Δωδεκαημέρου στην πατρίδα μας, έγινε από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Γκολέμη, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τον συντονισμό της.

Related posts