29 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: Από την ακριτική Σάμο μέσω Skype με τα παιδιά της Ευαγγελίστριας

Μία ακόμη ευκαιρία είχαν τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου & Λυκείου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, να συνομιλήσουν μέσω Skype, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου αυτή τη φορά με τον π. Βασίλειο Λάμπρου, Εκπαιδευτικό και Ιερέα στο Καρλόβασι της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

 

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του ως δασκάλου και ως Ιερέα, άμεσος και γνήσια επικοινωνιακός, ανταποκρίθηκε με πολύ αγάπη και συνομίλησε με τα παιδιά της νεανικής συντροφιάς, σε έναν ζωντανό διάλογο που συμμετείχαν όλοι, καταργώντας τις αποστάσεις με την χρήση του διαδικτύου.

Η αναδρομή στα νεανικά του χρόνια στον Πειραιά, αφού προέρχεται από την πόλη, ήταν ο πρώτος σταθμός στην συζήτηση για να ακολουθήσει η πορεία του μέσα στην Εκκλησία και η παρουσία του στο σχολείο ως δάσκαλος.

Ειδικά γι’ αυτό το θέμα, εστίασε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τις προκαταλήψεις που έπρεπε να καταρρίψει, σε όσους έβλεπαν με δυσπιστία έναν κληρικό στο σχολείο.

Έκανε ακόμη αναφορά στο πρόβλημα των προσφύγων που αντιμετωπίζει η Σάμος και την μέριμνα που λαμβάνει η Τοπική Εκκλησία γι’ αυτούς, και επίσης στις σχέσεις των κατοίκων με τους γείτονες Τούρκους.

Ζήτησε τέλος από τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους, να χαρούν την ζωή και να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο τις ευκαιρίες για να μάθουν τις αλήθειες της πίστης μας και να ζήσουν με τα άλλα παιδιά, που τους δίνει η νεανική συντροφιά μέσα στην Ενορία.

Related posts