28 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Ευαγγελίστρια 2019»: Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης

Γίνεται άνθρωπος με τον μετασχηματισμό που λέγεται σάρκωση, ενανθρώπηση. Και περπάτησε ανάμεσα μας, μας αγάπησε και μας ευεργέτησε.

Στην 2η ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 5 Απριλίου ιερούργησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης.

Η ομιλία του π. Δανιήλ εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».

Ο π. Δανιήλ στην ομιλία του, παρουσίασε κάποια σπουδαία ονόματα του Χριστού, που εξυμνούνται μέσα στον Ακάθιστο ύμνο.

Το πρώτο, είναι ο Χριστός ελευθερωτής. Ο Χριστός, κατέβηκε από ελεημοσύνη και πολύ αγάπη, από τον ουρανό, για να μας ελευθερώσει από το σκλαβοπάζαρο της αμαρτίας και του θανάτου. Και παραμένει μέσα στους αιώνες, η γλυκιά μας ελπίδα.

Ακόμη, ο Χριστός είναι ο κραταιός. Είναι ο Κύριος των δυνάμεων. Ο δυνατός των δυνατών.

Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης

Τρίτη λέξη από τον Ακάθιστο ύμνο, ο Χριστός είναι ο άφθαστος. Μπορεί κανείς να φτάσει στο ύψος του Χριστού;

«Η πίστη είναι το κερί που το ανάβουμε από τον ήλιο της θεότητας, της αγιότητας, της τελειότητας, της αναμαρτησίας, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο ύψος του Χριστού».

Και επειδή είναι άφθαστος, είναι και απρόσιτος. Γίνεται προσιτός, γίνεται άνθρωπος με τον μετασχηματισμό που λέγεται σάρκωση, ενανθρώπηση. Και περπάτησε ανάμεσα μας, μας αγάπησε και μας ευεργέτησε.

Αυτός ο απρόσιτος Θεός, συνέχισε ο π. Δανιήλ, γίνεται προσιτός, τον έχουμε κοντά μας στην Εκκλησία, τον ακούμε στο Ευαγγέλιο, τον κοινωνούμε στην θεία Ευχαριστία.

«Και τέλος, ο Χριστός είναι ο κοσμήτωρ. Ο δημιουργός όλου του κόσμου. Έφτιαξε τρεις κόσμους, τον κόσμο τον φυσικό, των αστέρων. Έφτιαξε τον κόσμο των αγγέλων και τέλος, τον κόσμο των ανθρώπων».

Related posts