24 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Ολοκληρώθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία» στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς !

Με την απονομή των βεβαιώσεων στους 34 συμμετέχοντες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ολοκληρώθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία», που διοργάνωσε η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με την συνεργασία του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.

Την απονομή των βεβαιώσεων  έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους υπεύθυνους του Σεμιναρίου, κ.κ. Ισίδωρο Παχουνδάκη, Ευστράτιο Σπύρου καιψΣταμάτη Μιχαλακόπουλο, διδάσκοντες του ΕΤΟΠΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Παχουνδάκης στο χαιρετισμό τουσημείωσε πως ηγέτης δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Είναι μια συνεχής επίπονη και δημιουργική διαδικασία δια βίου εκμάθησης που συνεχώς πλέει ο άνθρωπος μέσα σε μια αδιάκοπη πορεία αναμέτρησης -πρωτίστως- με τον ίδιο του τον εαυτό, τη φύση και την ιστορία.

κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης

«Το παράδειγμα του Μωυσή είναι χαρακτηριστικό μέσα από τη διήγηση της Εξόδου που η (αυτό) αναμέτρηση, η (αυτό)αμφισβήτηση, ο δισταγμός στη διαλογική σχέση του Θεού με τον Μωυσή, αναδεικνύεται η δυναμική διαδικασία της σχέσης στην εκμάθηση της Ηγεσίας στη μεταξύ τους σχέση -ο διάλογος Θεού και Μωυσή-.

Ο Θεός προτρέπει, παρακινεί, ενθαρρύνει, άρει τους δισταγμούς του Μωυσή και ταυτόχρονα του μαθαίνει τους τρόπους διαχείρισης και διοίκησης τόσο των δυσκολιών που τον περιμένουν όσο και της ορθής διαχείρισης του Λαού του.»

κ. Ευστράτιος Σπύρου

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στον δημιουργικό διάλογο μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων, καθ’ όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου, καθώς και στην παρουσία επισκεπτών εισηγητών που κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής διοικητικών πρακτικών και ηγετικών συμπεριφορών.

Ευχήθηκε τέλος, να υπάρξει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με ακόμη πιο εξειδικευμένη θεματολογία στους τομείς της διοίκησης και της ηγεσίας.

κ. Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Τέλος ο κ. Μιχαλακόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε και στις οκτώ συναντήσεις, και εξήρε την δημιουργική αλληλεπίδραση που διαπιστώθηκε μεταξύ τους.

Και ευχήθηκε με την σειρά του να υπάρξει συνέχεια στην λειτουργία του Σεμιναρίου και τις επόμενες χρονιές.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τόνισε ότι αυτό που διαφοροποιεί την άλογη δημιουργία από την έλλογη, δηλαδή τον άνθρωπο, είναι ο αιώνιος Λόγος, ο Πανάγιος Θεός.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Κάθε ηγεσία, συνέχισε, αν δεν αντιμετωπίζεται ως διακονία και ως μετοχή στην άκρα ταπείνωση του αιωνίου Λόγου, αποβαίνει μία κυριαρχία, μία εξουσιολαγνεία, μία διαστρέβλωση της αληθείας του ανθρωπίνου προσώπου.

Και συμπλήρωσε:

«Ετοιμαζόμαστε να προϋπαντήσουμε τα σεπτά πάθη του Κυρίου, την άφατη κένωση, την προσφορά Του, που ενώ είναι ο μόνος ηγέτης, η μόνη αρχή, η μόνη δύναμις, έρχεται όχι να διακονηθεί, αλλά να διακονήσει και να δώσει την ψυχή Του λύτρο, αντί πολλών.

Κάθε ηγεσία που στερείται την αντίληψη της διακονίας και της προσφοράς, αποβαίνει μία καταστροφική και τραγική έκπτωση της αληθινής ηγεσίας

Related posts