19 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2018»: Ο π. Χαράλαμπος – Λίβυος Παπαδόπουλος μέσω Skype

Μία εξαιρετική ευκαιρία είχαν τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου & Λυκείου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, να συνομιλήσουν μέσω Skype, αυτή τη φορά με τον π. Χαράλαμπο Παπδόπουλο, γνωστό ως π. Λίβυο,  το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

π. Χαράλαμπος – Λίβυος Παπαδόπουλος

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, γνωστός με όνομα π. Λίβυος («ζω ήσυχα και απλά κάπου στο Λιβυκό Πέλαγος, γι’ αυτό και Λίβυος» όπως λέει και ο ίδιος) ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος, μεταξύ Αστερουσίων Ορέων και Λιβυκού Πελάγους. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου, όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων.

Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ενώ ο λόγος του ξεχωρίζει γιατί «μιλάει» περισσότερο τη γλώσσα των νέων, με αποτέλεσμα να γεμίζει αίθουσες στις οποίες επικρατεί το αδιαχώρητο όταν παρουσιάζει τα βιβλία του και κάνει ομιλίες «οργώνοντας» τη χώρα.

Γι’ αυτό και κάθε συζήτηση μαζί του είναι πάντα «μονοπάτι» που σε οδηγεί περισσότερο σε νέες αναζητήσεις…

Με χαρά ανταποκρίθηκε και με πολύ αγάπη και συνομίλησε με τα παιδιά της νεανικής συντροφιάς, σε έναν ζωντανό διάλογο που συμμετείχαν όλοι, καταργώντας τις αποστάσεις με την χρήση του διαδικτύου.

Οι απαντήσεις του άμεσες, ανατρεπτικές και βαθιά πνευματικές. Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αποτυχία και πως αντιμετωπίζεται, ο πόνος στη ζωή του ανθρώπου, η εμπιστοσύνη και η προδοσία, η παρουσία του Θεού στην ζωή μας, το πραγματικό πρόσωπο του Θεού και η εμπιστοσύνη στο θέλημα Του.

Related posts