19 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Ευαγγελίστρια 2018»: Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου

Ο Τίμιος Σταυρός μας θυμίζει ότι κατά Χριστόν ζωή, σημαίνει σταυρική πορεία, σημαίνει θυσιαστική αγάπη και υπακοή στο θέλημα  του Κυρίου.

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Το Τίμιο Ξύλο κόμισε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Η μεταφορά του στο Ναό  εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2018», που διοργανώνει ο Ναός για 20η συνεχή χρονιά.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς.

Ο π. Μεθόδιος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τον π. Δαμασκηνό, για την μεταφορά του «φύλακα της οικουμένης, των βασιλέων το κραταίωμα και  των πιστών το στήριγμα», τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε:

«Είναι μεγάλη ευλογία για την πόλη η μεταφορά του Τιμίου Ξύλου, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Έρχεται ο Τίμιος Σταυρός για να μας στηρίξει στον πνευματικό μας αγώνα, να μας αναπαύσει με την παρουσία του και να μας βεβαιώσει για την αγάπη του Θεού προς εμάς.

Και να μας θυμίσει ότι κατά Χριστόν ζωή, σημαίνει σταυρική πορεία, σημαίνει θυσιαστική αγάπη και υπακοή στο θέλημα  του Κυρίου

Στην αντιφώνηση του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, ανέφερε ότι ο Τίμιος Σταυρός είναι στήριγμα και παρηγορία, ενώ  προέτρεψε τους πιστούς να ζητήσουν ότι ποθεί η ψυχή τους θεάρεστο, προκειμένου να στηριχθούν στον αγώνα τους.

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Related posts