29 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Santa Barbara Guitar Orchestra & Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά: «Μουσικές του κόσμου !»

Μια μουσική ορχηστρική περιδιάβαση με μελωδίες και σκοπούς μεγάλων συνθετών από όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

Εμπνευσμένοι από την παγκόσμια και ελληνική μουσική κληρονομιά, η Santa Barbara Guitar Orchestra  και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, ταξίδεψαν τους ακροατές της βραδιάς, σε ένα όμορφο μελωδικό ταξίδι, μέσα από τις χορδές, τα τάστα και τα δοξάρια των μικρών μουσικών που τις απαρτίζουν!

Η βραδιά ξεκίνησε με την πολυβραβευμένη κιθαριστική ορχήστρα Santa Barbara Guitar Orchestra, με υπεύθυνο τον Μαέστρο και Καθηγητή Κιθάρας Αλέξανδρο Παπαρίζο  που ερμήνευσε δημιουργίες κλασικών και σύγχρονων συνθετών, όπως, μεταξύ άλλων, των Βιβάλντι, Αλμπινόνι και Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η Santa Barbara Guitar Orchestra, του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας, ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την ένωση των δυνάμεων νέων ταλαντούχων κιθαριστών.

 

Ακολούθησε η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά με μία ποικιλία μουσικών ακουσμάτων με θέματα από διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, σκοπούς της ανατολής και συνθέσεις σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, υπό την διεύθυνση της μουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Μέντη.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά αποτελείται από νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές του Πειραιά, που διδάσκονται μουσική σε ωδεία και μουσικές σχολές, και τελεί υπό την αιγίδα του Προτύπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Related posts