24 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας»: Με το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

Ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, παρουσίασε το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η μουσική παράσταση είχε τον γενικό τίτλο  «Αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας», και υπεύθυνος Καθηγητής του  μουσικού συνόλου, είναι ο κ. Θεόδωρος Μούρτος.

Το οδοιπορικό περιελάμβανε μία ποικιλία μελωδιών και σκοπών, με παραδοσιακά και αστικά τραγούδια, ορχηστρικά και χορευτικά μέρη, από την ευρύτερη Μ. Ασία, τα παράλια, την Ιωνική γη, τη Σμύρνη, την Προποντίδα, την Ανατολική Ρωμυλία, την Αρτάκη, τα οποία απέδωσε η 16μελής ορχήστρα του Συνόλου.

Το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, όπως και όλα τα Σύνολα του Σχολείου, έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε χορωδιακά φεστιβάλ και σε Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις, και έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές τις χώρας  όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Και για μία ακόμη χρονιά συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», έδωσαν δείγματα της υψηλής καλλιτεχνικής παιδείας που προσφέρει το Σχολείο και του ταλέντου, της αγάπης στην παραδοσιακή μουσική αλλά και του κόπου που καταβάλλουν καθημερινά οι μαθητές του.

Related posts