19 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Κάτι που δεν λέγεται…»: Θεατρική βραδιά με την θεατρική ομάδα ΘΥΡΣΟΣ

H θεατρική ομάδα ΘΥΡΣΟΣ παρουσίασε θεατρικά αποσπάσματα από το μονόπρακτο του Τενεσί Ουίλιαμς «Κάτι που δεν λέγεται», σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Δημήτρη Κοντοδήμου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Το 1958  ο Τενεσί Ουίλιαμς γράφει το μονόπρακτο «Κάτι που δεν λέγεται», θέλοντας που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μη ουσιαστική συνύπαρξη των ανθρώπων, που τελικά καταλήγει σε ένα τείχος σιωπής.

Δυο  γυναίκες ζουν μέσα στο ίδιο σπίτι έχοντας σχέση εργοδότη και εργαζόμενου. Τις χαρακτηρίζει η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους, κάτι που οδηγεί στη δημιουργία ενός τείχους σιωπής , ένα τείχος που κάνει τα μέλη μιας σχέσης να αποδέχονται  μεν ο ένας τον άλλο αλλά να μην  λένε ποτέ πραγματικά τι αισθάνονται.

Έτσι  οικοδομείται μια σχέση από αγάπη και τρυφερότητα, αλλά που θεμελιώνεται πάνω στην ανάγκη με αποτέλεσμα να μην ελευθερώνει. Έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι συνήθως δεν λένε την αλήθεια και τι αισθάνονται με το στόμα, μόνο η καρδιά βλέπει αληθινά.

Related posts