27 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Αδέσμευτη» και «Λαίδη Φθειροζόλ»: Θεατρικά μονόπρακτα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

H θεατρική ομάδα ΘΥΡΣΟΣ παρουσίασε θεατρικά αποσπάσματα από τα μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλιαμς «Αδέσμευτη» και «Λαίδη Φθειροζόλ»,  σε σκηνοθεσία και διδασκαλία  Δημήτρη Κοντοδήμου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και μεταδόθηκε από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Η «Αδέσμευτη» αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο μονόπρακτο του Τενεσί Ουίλιαμς, που κινείται ανάμεσα σε δύο συγκλονιστικούς χαρακτήρες, της μητέρας και της κόρης. Ο θεατής βρίσκεται σε ένα ηθικό και συναισθηματικό δίλημμα, καθώς παραμένει αναποφάσιστος για το ποια από τις δύο γυναίκες να συμπονέσει.

Το έργο παρουσιάζει τις διαφορετικές όψεις και εκδοχές της περίπλοκης σχέσης μητέρας και κόρης, όπου κανείς χάνει την αίσθηση του ποια από τις δύο γυναίκες να υποστηρίξει. Η σχέση μητέρας κόρης διέπεται από διάφορα και συχνά συγκρουόμενα συναισθήματα.

Το μονόπρακτο «Λαίδη Φθειροζόλ», εισάγει τον προβληματισμό, ποιος κόσμος είναι τελικά πιο αληθινός, ο κόσμος των «πρέπει» και των κοινωνικών επιταγών, ή εκείνος των ονείρων. Η ζωή κάθε ανθρώπου πρέπει να αποτελεί δική του επιλογή.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς έκανε τη ζωή του θέατρο και τα πάθη ενός τραυματισμένου «εγώ», ρυθμιστές της σκηνικής γλώσσας. Υπήρξε καλλιτέχνης πάνω από όλα και μέσα από τις ιδιόμορφες ιστορίες που έχει φτιάξει στα θεατρικά του έργα, νουθετεί τον κόσμο να ξεπεράσει τα προβλήματα του εαυτού του.

Related posts