29 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2021»: «Εκκλησιαστική ζωγραφική»: 5η Συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου, η 5η διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Εκκλησιαστικής ζωγραφικής, με εισηγητή  τον Ζωγράφο – Αγιογράφο Γεώργιο Μποζά, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η 5η συνάντηση, περιελάμβανε βασικά στοιχεία της θεωρίας του χρώματος. Τα χρώματα κατηγοριοποιούνται αρχικά σε μια βασική ομάδα, τα βασικά χρώματα. Αυτά είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.

Ότι χρωματισμός μπορεί να παραχθεί και βλέπουμε στη φύση, δημιουργείται από τον συνδυασμό και την ανάμειξη των τριών αυτών χρωμάτων.

Δεν περιλαμβάνονται στα βασικά χρώματα το μαύρο και το άσπρο, γιατί δεν χρωματίζουν, αλλά δίνουν τόνο σκούρο ή φωτεινό αντίστοιχα.

Η δεύτερη σημαντική κατηγορία χρωμάτων είναι τα συμπληρωματικά, που παράγονται από τον συνδυασμό, ανά δύο, των βασικών χρωμάτων και είναι το πορτοκαλί (κόκκινο + κίτρινο), το πράσινο (κίτρινο + μπλε) και το μωβ (κόκκινο + μπλε).

Μία άλλα ομάδα είναι τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα. Θερμά είναι τα χρώματα που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ενώ το αντίθετο αφορά τα ψυχρά χρώματα. 

Όλα αυτά περικλείονται μέσα στη δημιουργία του λεγόμενου χρωματικού κύκλου, που παρουσιάστηκε στην συνάντηση.

«Εν δράσει 2021»: «Εκκλησιαστική ζωγραφική»: 1η Συνάντηση

«Εν δράσει 2021»: «Εκκλησιαστική ζωγραφική»: 2η Συνάντηση

«Εν δράσει 2021»: «Εκκλησιαστική ζωγραφική»: 3η Συνάντηση

«Εν δράσει 2021»: «Εκκλησιαστική ζωγραφική»: 4η Συνάντηση

Related posts