27 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Παπά Μαρίνος Γεωργακόπουλος: Ένας παπάς, ένας πατέρας, ένας ταπεινός ηγέτης

Αφιέρωμα στον Πρωτοπρεσβύτερο Μαρίνο Γεωργακόπουλο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 11 χρόνων (18.8.2009) από την εκδημία του.

Εκδήλωση – αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς (Σ.Ε.Π.), στον Πρωτοπρεσβύτερο Μαρίνο Γεωργακόπουλο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 χρόνων από την εκδημία του, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στον οποίον ο μακαριστός διακόνησε για 31 χρόνια.

Για τον μακαριστό μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, Φιλόλογος – Συγγραφέας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του  ομώνυμου δήμου Αττικής.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά σάρκα υιός του μακαριστού παπά Μαρίνου.

Τις ομιλίες συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd.. Πρόεδρος του Σ.Ε.Π., ενώ στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την ζωή και την ιερατική διακονία του μακαριστού, καθώς και μαρτυρίες συνεργατών και πνευματικών του τέκνων.

Περισσότερα για την εκδήλωση – αφιέρωμα εδώ:

«Εν δράσει 2019»: Αφιέρωμα «Παπα Μαρίνος Γεωργακόπουλος: Ένας παπάς, ένας πατέρας, ένας ταπεινός ηγέτης»

Related posts