19 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Ευαγγελίστρια 2020»: Πρωτοπρεσβύτερος Μαυρουδής Γκούμας

Στην 1η ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, μίλησε προς τους πιστούς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μαυρουδής Γκούμας, εκ των εφημερίων του Ναού.

Η ομιλία του π. Μαυρουδή, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2020».

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μία περίοδος που είναι για όλους μας βαριά αλλά όχι ασήκωτη, ξεκίνησε, είπε ο π. Μαυρουδής στην αρχή του λόγου του.

Σκοπός μας είναι να διανύσουμε αυτήν την περίοδο, και διανύοντας την να απαλλαγούμε από το οτιδήποτε μας οδηγεί στην φθορά και τον θάνατο, από τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας, τις αμαρτίες μας.

Και καλούμαστε να πάρουμε μια ουσιώδη απόφαση για την μετέπειτα ζωή μας, δηλαδή αν θέλουμε να λεγόμαστε παιδιά του Θεού ή όχι.

Πρωτοπρεσβύτερος Μαυρουδής Γκούμας

Συνοδοιπόρο σε αυτήν την πορεία, έχουμε την Εκκλησία μας. Η οποία προς στήριξη και ενίσχυση μας, μας προσφέρει τις Παρασκευές αυτής της περιόδου, την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Ως σωστοί ορθόδοξοι χριστιανοί, παρατήρησε ο π. Μαυρουδής, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Πατέρας μας, ο Θεός, και ποια είναι η Μητέρα μας, η Παναγία μας.

«Η Παναγία μας, σαν μάνα που είναι, χαίρεται και λυπάται, πριν από εμάς, για εμάς, που είμαστε παιδιά Της.

Η βοήθεια Της είναι ουσιαστική. Και κάθε άλλο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί

Εμείς, συνέχισε, θα πρέπει  να αναρωτηθούμε και να αναλογιστούμε, αν έχουμε την Παναγία μάνα μας. Αν μαζευόμαστε ενώπιον Της και αν ακουμπούμε στα πόδια Της και στην αγκαλιά Της, τους πόνους, τα βάσανα, τις ανησυχίες, τις χαρές μας, τις λύπες μας.

Γι’ αυτό, να φροντίσουμε αυτήν την ευλογημένη περίοδο που διανύουμε, να έχουμε βοηθό και συνοδοιπόρο την Παναγία μας, κατέληξε ο π. Μαυρουδής.

Related posts