19 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, σε ένα ζωντανό διάλογο μέσω Skype, με τα παιδιά των κατηχητικών της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Μία ακόμη ευκαιρία είχαν τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου & Λυκείου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, να συνομιλήσουν μέσω Skype, αυτή τη φορά με τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Έμπειρος κατηχητής και ο ίδιος και συγγραφέας πολλών κατηχητικών βοηθημάτων, άμεσος και γνήσια επικοινωνιακός, ανταποκρίθηκε με πολύ αγάπη και συνομίλησε με τα παιδιά της νεανικής συντροφιάς, σε έναν ζωντανό διάλογο που συμμετείχαν όλοι, καταργώντας τις αποστάσεις με την χρήση του διαδικτύου.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τα παιδιά, ζητώντας απαντήσεις από τον π. Θεμιστοκλή, ήταν η νηστεία, με αφορμή την Σαρακοστή των Χριστουγέννων.

Η σημασία της νηστείας, το περιεχόμενο και το εύρος της, τι πετυχαίνουμε νηστεύοντας, η σχέση νηστείας και θείας Κοινωνίας, οι δυσκολίες τήρησης της, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν και στις οποίες ο π. Θεμιστοκλής με λόγο απλό και την χρήση ιστοριών, απάντησε στα παιδιά.

Και το ραντεβού ανανεώθηκε, εκ του σύνεγγυς πλέον, στην επόμενη επίσκεψη του π. Θεμιστοκλή στον Πειραιά.

Related posts