26 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

Εξόρμηση της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου – Λυκείου της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Εκδρομή με δύο προορισμούς πραγματοποίησαν τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου και Λυκείου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, συνοδευόμενα από τον Προϊστάμενο του Ναού μας, π. Γεώργιο Γεωργακόπουλοκαι τους κατηχητές τους.

Πρώτος προορισμός ήταν το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  στο Μήλεσι, το μοναστήρι που ίδρυσε και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Άγιος Πορφύριος.

Τα παιδιά προσκύνησαν το Καθολικό της Μονής και ενημερώθηκαν από τον π. Γεώργιο για την ιστορία της, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κελί του Αγίου, όπου δέχτηκε κι εξομολόγησε χιλιάδες ανθρώπους.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι, όπου τα παιδιά υποδέχθηκε ο αδελφός της Μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης.

Αφού προσκύνησαν το Καθολικό κι ενημερώθηκαν από τον π. Εφραίμ για το Μοναστήρι και την ιεραποστολική του δράση, ιδιαίτερα στην Αφρική, πέρασαν το ελεύθερο χρόνο τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μονής.

Μετά το γεύμα στο Αρχονταρίκι, επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα στον Πειραιά.

Related posts