20 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2017»: Προσκυνηματικό οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους (video)

Ένα νοητό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η παρουσίαση, που έγινε από τον Δρ. Βασίλειο Μασούλα, είχε ως θέμα «Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους – Βιώματα & γνώσεις θεολογικές, ιστορικές, πολιτικοκοινωνικές» και περιελάμβανε προσωπικά  βιώματα και αδημοσίευτες πληροφορίες από τους Άγιους Τόπους, μετά από πολύμηνη προσωπική έρευνα.

Οι ενότητες της παρουσίασης αφορούσαν το προσκύνημα, τις πολιτικοκοινωνικές πληροφορίες που απεκόμισε, βιώματα και γνώσεις θεολογικές και ιστορικές και συμπεράσματα.

Περιέγραψε με λεπτομέρειες και με πλούσιο οπτικό υλικό, όλους τους σταθμούς του προσκυνήματος στους Αγίους Τόπους και τα πρόσωπα που συνέβαλαν σε αυτό.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο έθνος του Ισραήλ, τονίζοντας κάποια κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, όπως ότι επενδύει στον θρησκευτικό τουρισμό, παρότι δεν πιστεύει στον Χριστό, επενδύει στην γνώση και αυτοδιαφημίζεται για τα ερευνητικά επιτεύγματα ισραηλινών επιστημόνων.

Ακόμη, επενδύει ιδιαίτερα στους εποικισμούς, με στόχο να περικυκλώσει τις αραβικές περιοχές και να ελέγχει διαδρόμους, ώστε σταδιακά να τις αποκόψει.

Στο τέλος της παρουσίασης ο ομιλητής αναφέρθηκε με συγκίνηση στα βιώματα του και όλα όσα απεκόμισε, από την οδοιπορία του στους χώρους που διαδραματίστηκαν όλα όσα περιγράφονται στην Αγία Γραφή.

Related posts