27 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2017»: Μαθήματα πρώτων βοηθειών στα παιδιά

Τα παιδιά των κατηχητικών και των νεανικών συντροφιών του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, είχαν την μοναδική ευκαιρία να πάρουν τις πρώτες πολύτιμες γνώσεις για θέματα πρώτων βοηθειών, από την  Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας, παρουσίασε στους μικρούς μας φίλους, τις δραστηριότητές της που περιλαμβάνουν Πρώτες Βοήθειες, τραυματολογία, διαχείριση κινδύνων και ψυχολογική υποστήριξη τραυματία.

Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν έκδηλο, ιδιαίτερα στην  παρουσίαση των ειδών πρώτων βοηθειών, που περιέχει ένα οικογενειακό φαρμακείο καθώς και στη χρήση τους.

Η ΕΔΟΚ είναι μια μη κυβερνητική ομάδα που υπάγεται στη Πολιτική Προστασία και ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα 25 ατόμων που πίστευαν  και πιστεύουν ότι ο Εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και που σήμερα απαρτίζεται από 70 Εθελοντές όλων των ηλικιών.

Δραστηριοποιείται τόσο στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από φυσικές ή μη καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα) όσο και στην υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων, όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου, όπως συνέδρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αθλητικοί αγώνες.

 

Related posts