19 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2017»: Ο π. Λάζαρος Μαρόγιαννης μιλάει στα παιδιά της Ευαγγελίστριας για τα οφέλη και τους κινδύνους από την χρήση του διαδικτύου

Με τα παιδιά της νεανικής συντροφιάς Γυμνασίου, του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, βρέθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ο π. Λάζαρος Μαρόγιαννης, εφημέριος του Ιερού Ναού Υπαπαντής Ταμπουρίων.

Ο π. Λάζαρος έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις διότι ήταν Εκπαιδευτής εκπαιδευτών Ηλέκτρονικών Υπολογιστών, μίλησε στα παιδιά για τα υπέρ και τα κατά του διαδικτύου και τους παρουσίασε με προβολή σχετικού υλικού, και την χρησιμότητα αλλά και τις παγίδες που κρύβει η καθημερινή και συνεχής ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα και τις κινητές συσκευές επικοινωνίας.

π. Λάζαρος Μαρόγιαννης

Αρχικά έκανε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία του διαδικτύου, το οποίο και χαρακτήρισε ως πολύ σπουδαίο εργαλείο. Το εύρος των πληροφοριών που παρέχει είναι τεράστιο. Είναι λοιπόν το διαδίκτυο ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο, ένα πολυεργαλείο, που κρύβει όμως κάποιους κινδύνους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έμφαση στις ανεξέλεγκτες πληροφορίες που κοινοποιούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, μέσω αυτών των δικτύων, διακινδυνεύοντας την καθημερινή τους ζωή.

Το διαδίκτυο όμως κρύβει κι έναν άλλο κίνδυνο. Ένα παιδί που παίζει πολλές ώρες, στερείται δημιουργικότητας, αφού όλα γίνονται με βάση ένα σενάριο, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένες κινήσεις.

Ακολούθως παρουσίασε μια σειρά παραδειγμάτων για το πώς μπορεί να εξαπατηθεί κάποιος από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου και πως μπορεί να αντιδράσει το ίδιο το παιδί και όλη η οικογένεια.

Related posts