25 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2013»: Το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας (video)

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία διαφορετική ραδιοφωνική εκπομπή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει». Ύστερα από μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ο Διευθυντής Προγράμματος του σταθμού Λυκούργος Μαρκούδης παρουσίασε μία απ’ ευθείας ραδιοφωνική εκπομπή, μπροστά στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. 

Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς είχε δημιουργηθεί ένα υποτυπώδες στούντιο. 
 
Από τις 8 το βράδυ όσα ακούγονταν στο χώρο μεταδίδονταν και απ’ ευθείας από το ραδιοφωνικό σταθμό σε ολόκληρη την Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Έγινε ειδική αναφορά στην θλιβερή επέτειο των 70 ετών από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων (13 Δεκεμβρίου 1943) και ακούστηκαν αποσπάσματα από συνέντευξη μίας γυναίκας που έζησε τον όλεθρο. 
 
Η συνέντευξη «δραματοποιήθηκε» με τη βοήθεια του κοινού που υπήρχε στην αίθουσα, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν και απόψεις των παρευρισκομένων για το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας. 
 
Ήταν μία ιδιαίτερη βραδιά που έζησαν από κοντά όσοι βρέθηκαν εκεί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ακροατές συντονισμένοι στην συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας, οι οποίοι και έκαναν την παρέμβασή τους με μηνύματα στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Related posts