19 Μαρτίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2012»: Στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας (video)

Σάββατο βράδυ και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τη βοήθεια μιας ομάδας νέων, περπατήσαμε σε δρόμους μουσικούς της Μικράς Ασίας και σεργιανίσαμε στα σοκάκια της μέσα από στίχους γνωστούς και από χιλιοτραγουσιμένα τραγούδια που ακούγοντάς τα, δημιουργείς με τη φαντασία σου όμορφες εικόνες.

Με σκηνικό (επιμέλεια: Πρόδρομος Μαυρίδης) που σε κάποια σημεία του θύμιζε παλιό Σμυρναίικο αρχοντικό, ξεκινήσαμε «Από ξένο τόπο κι από Αλαργινό», χαιρετίσαμε την «Γιωργίτσα» και τον «Κυρ – Κωστάκη» και φτάσαμε μέχρι το Γαλατά και τα Ταταύλα όπου χαιρετήσαμε την Παναγιά.

Τραγούδια χαράς μα και συγκίνησης.
Συνταξιδιώτες μας «στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας» ήταν και η χορευτική ομάδα «Σταυραετός» που με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κώστα Τσαπρούνη παρουσίασε χορούς από την Μικρασία και την Καππαδοκία.

 
Στο Τραγούδι ο Πρόδρομος Μαυρίδης, στο Κανονάκι ο Στέφανος Δορμπαράκης, στο Βιολί η Σταυρούλα Μέντη και στο Λαούτο ο Σπύρος Μέντης μας χάρισαν μία αξέχαστη βραδυά. 
 
Κοντά μας βρέθηκε και ο π. Γρηγόριος Καραλής συμμετέχοντας αποδίδοντας με ξεχωριστό τρόπο 3 παραδοσιακά τραγούδια.
Την επιμέλεια του ήχου είχε ο Θανάσης Λαλιώτης.
 
 
Το καλλίτερο φινάλε στο αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Related posts