19 Απριλίου, 2024

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2012» Ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο πρωινό για τα παιδιά της Ευαγγελίστριας Πειραιώς!

Τα παιδιά των Κατηχητικών Τμημάτων και των Νεανικών Συντροφιών της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, παραμονές των Χριστουγέννων έζησαν ένα πρωτότυπο πρωινό, πραγματική έκπληξη στο πλαίσιο του προγράμματος “Ενορία εν δράσει…”!

Όλα τα παιδιά, όλων των ηλικιών, σε όλα τα τμήματα δημιούργησαν με τα χέρια τους μια χριστουγεννιάτικη φάτνη, αληθινό χειροτέχνημα με όμορφη διακόσμηση, βάψιμο με γούστο και το κυριότερο, κατασκευή που φεύγοντας για το σπίτι τους, με ζωγραφισμένη τη χαρά στο πρόσωπό τους, την πήραν για να την τοποθετήσουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους!
Το βαθύτερο νόημα αυτής της απλής για τους μεγάλους, κατασκευής των παιδιών, ήταν ότι όπως ετοίμασαν τη φάτνη για να Τον υποδεχθούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, έτσι να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να βρει θέση να γεννηθεί και πάλι ο Χριστός στις καρδιές τους. Αφορμή, το γνωστό βιβλίο του π. Γεωργίου Δορμπαράκη με τίτλο ¨Από τη φάτνη του Χριστού στη φάτνη της καρδιάς μας¨!

Την όλη οργάνωση, έμπνευση, ευθύνη και συντονισμό του χριστουγεννιάτικου αυτού του πρωινού, είχε το πρώην στέλεχος της Ενορίας και επί 20ετία Νηπιαγωγός στον Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η κα Γιώτα Τιλκερίδου-Κοντιζά, η οποία με ξεχωριστό κέφι εμψύχωσε μικρά και μεγάλα παιδιά, σε σημείο που όλα να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και να ομολογούν ότι οι στιγμές που έζησαν κοντά της θα τους μείνουν αξέχαστες!

 

Related posts