30 Νοεμβρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2020»: «Μένουμε πάντα παιδιά…»: Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τη ”Δωδώνη”

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε την εκδήλωση «Μένουμε πάντα παιδιά…», ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με χορό, μουσική, τραγούδι και δρώμενα, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους η Χορωδία του Ωδείου ΑΘΗΝΑ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Χανού, οι θεατρικές ομάδες της ΔΩΔΩΝΗΣ σε σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Τσιλογιάννη και οι ομάδες χορού της ΔΩΔΩΝΗΣ υπό τη διδασκαλία της Λίλας Μαστρομανώλη, του Παύλου Γκολέμη και του Γιώργου Γκολέμη ο οποίος χορογράφησε και συντόνισε την εκδήλωση.

Η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Με την μουσικοχορευτική αυτή παράσταση, ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ, κάνοντας μια αναδρομή στον ελληνικό κινηματογράφο, θέλησε να δώσει μια διαφορετική νότα.

Και όπως τόνισε ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γιώργος Γκολέμης, αυτή η αναδρομή ήταν εντελώς ενδεικτική, μιας και το υλικό από τον ελληνικό κινηματογράφο, τόσο οι ταινίες όσο και οι μεγάλοι μας πρωταγωνιστές, είναι πολλοί και φυσικά σε μια δίωρη παράσταση, δεν θα ήταν δυνατόν να καλυφθεί όλο το φάσμα του ελληνικού κινηματογράφου και σε όλο του το μεγαλείο.

Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μέρες, όχι ώρες, μια και η κληρονομιά που μας άφησαν όλοι αυτοί οι μεγάλοι δημιουργοί, είναι τεράστια.

 

Related posts