04 Απριλίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

Η Ευαγγελίστρια Πειραιώς μεταδίδει διαδικτυακά την Ιερά Αγρυπνία

 

Η πανδημία του κορονοϊού που εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλο τον πλανήτη, επηρέασε με πρωτοφανή τρόπο τις ζωές όλων μας και άλλαξε δραματικά,  όπως ήταν επόμενο, τις συνθήκες της καθημερινότητας μας.

Μία από τις συνέπειες των μέτρων προστασίας της υγείας μας, όπως γνωρίζετε, είναι και η προσωρινή παύση όλων των κοινών λατρευτικών πράξεων που τελεί η Εκκλησία μας στους Ναούς, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, λόγω του συνωστισμού.

Στο πλαίσιο αυτό στην Ενορία μας, εκτός από την λειτουργική διακοπή, με την συμμετοχή πιστών, αναβλήθηκαν και όλες οι ιεραποστολικές δράσεις, πλην του καθημερινού συσσιτίου,  καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Όμως, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η Κυβερνητική απόφαση, η Ενορία μας θα μεταδώσει διαδικτυακά και μέσω της ιστοσελίδας www.enoriaendrasei.gr, την Ιερά Αγρυπνία ξημερώνοντας Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως που θα τελεσθεί στο Ναό κεκλεισμένων των θυρών και με την συμμετοχή του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού.

Η αγρυπνία θα μεταδοθεί και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» από τις 22.000 έως τις 0.30.

Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε όσους πιστούς το επιθυμούν, παρακολουθώντας ευλαβικά από το σπίτι τους, να συμμετέχουν εξ’ αποστάσεως με την προσευχή τους στα τελούμενα.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι λόγω της διακοπής των ενοριακών δραστηριοτήτων, καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, αναστέλλεται και η έκδοση της έντυπης και ηλεκτρονικής «ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ». Η έκδοση της θα επαναληφθεί συν Θεώ, όταν εκλείψει η απειλή του ιού και η ζωή μας επιστρέψει και πάλι στην κανονικότητα της.

Με την χάρη του Θεού και με υπομονή, ταπείνωση και προσευχή, θα ξεπεράσουμε αυτήν την μεγάλη δοκιμασία.

Αρκεί να παίρνουμε και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και του αδελφούς μας.

Καλή δύναμη σε όλους και καλή διαδικτυακή αντάμωση!

Related posts