30 Οκτωβρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

«Εν δράσει 2019»: Μουσική παράσταση με την «Ορχήστρα Τυφλές Ελπίδες»

Μία ακόμη μουσική βραδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, διοργανώθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που δημιούργησαν την «Ορχήστρα Τυφλές Ελπίδες», το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Τα μέλη της ορχήστρας, έπαιξαν και τραγούδησαν ρεπερτόριο από το Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι, με έμφαση στη Σύγχρονη Ελληνική Σκηνή. Τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές επιμελήθηκε ο Φάνης Σταυρακάκης.

Το όνομα της ορχήστρας προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι του Πέτρου Δουρδουμπάκη, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του σύγχρονου έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και το έχουν αποδώσει με μεγάλη επιτυχία καλλιτέχνες όπως η Μελίνα Κανά, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιάννης Κότσιρας.

Η ορχήστρα παρουσίασε, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι, συνθέσεις των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χρήστου Νικολόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Θοδωρή Κοτονιά, Σπύρου Γραμμένου, Κώστα Τσίρκα, Δήμητρας Γαλάνη, Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, Θέμη Καραμουρατίδη και Μίλτου Πασχαλίδη.

 

 

 

 

Related posts